Mândru că am sponsorizat justiţia română pentru a se reforma naibii mai repede

Am avut un an interesant, în care mi-au ieşit câteva din proiectele propuse. Unul însă, poate cel mai important pe plan personal, nu mi s-a arătat nici de această dată.

Magistratul care a judecat dosarul de grăniţuire al terenului părinţilor cu vecinul, un prosper om de afaceri care ne-a ocupat o bucată de teren fără preaviz, dealer de maşini ne-a respins acţiunea fără să intre pe fondul problemei, pe motiv că noi fraţii nu avem nicio calitate în proces. Înainte de a ne respinge acţiunea, a avut grijă să ne încaseze taxa de timbru, echivalentă cu un salar lunar. M-am ambiţionat să duc singur procesul şi am plătit singur banii, amânând cu o lună toate facturile restante, fapt deloc inspirat.

Telefoanele administratorului de bloc, al operatorilor de telefonie şi al altor furnizori de servicii s-au dublat. N-a fost simplu să explic cunoştinţelor de ce nu pot apela pe nimeni la telefon, iar fetelor de ce nu pot plăti nimic şi le cer tot lor bani pentru chestiuni minore curente în casă.

Am depăşit repede senzaţi de ură şi nevoia de răzbunare, după pronunţare, care te poate expune la fapte penale, de genul incendieri sau sabotaje. În fond o fi având şi magistratul acela acoperire legală, chiar dacă am admite ideea că i-ar fi mai simpatic vecinul meu decât reclamantul. Nu este judecătorul de vină că fraţii mai au încă dileme în gestionarea moştenirii părinţilor. Deşi spun unii avocaţi, că alţi judecători admit calitatea procesuală c copiilor în dosare similare.

Lucrez toată ziulica în Palatul de Justiţie, de unde îmi aleg subiectele de presă. Deci cum ar veni, trăiesc şi mă hrănesc de pe marginea dosarelor întocmite de funcţionari din acest aşezământ. Nu merită sistemul judiciar, aşa nereformat total cum este în prezent, să fie susţinut şi de mine, pentru a arăta astfel recunoştinţa faţă de activitatea judecătorilor, a procurorilor şi grefierilor?

La fel de bine materialul acesta putea începe cu şablonul “justiţia a mai făcut-o odată de oaie”. Cum să mai crezi în imparţialitate şi reformare, când te fură pe faţă, spunând că nu ai dreptul să-ţi moşteneşti părinţii. Adică să te dezmoştenească, în favoarea unui potentat local. Am optat totuşi pentru cealaltă construcţie.

Am să ţin minte multă vreme reproşul avocatei Ana Diculescu Şova, adresat preoţilor la procesul pentru pădurile Bucovinei. “Nu ai bani, nu te judeci!” Simplu. E un serviciu scump şi am înţeles că egalitatea nu este pentru căţei. Justiţia română nu este de nasul meu. Poate doar, cel mult, ca observator extern.

Advertisements

1 Response to “Mândru că am sponsorizat justiţia română pentru a se reforma naibii mai repede”


  1. 1 Ba Calu 24/04/2014 at 21:24

    Draga Mihai

    As dori sa sti ca noi cei care ne-am pierdut banii din cauza articolelor tale suntem liberi si saraci. Leontiuc va mai sta dupa gratii ceea ce pe noi nu ne incanta. Pe tine sadicule si pe mincinosii de la DNA carora le-o … in fiecare zi, te satisface. Banii nostrii nu mai ni luam in justitie ca nu avem sanse. Ni luam direct de la tine si de la DNA. Venim totii peste tine. Avem o lista cu 15 ziaristi si 5 procurori. Avem de unde sa ne scoatem banii. Tu esti al doilea pe lista. Speram ca la noapte dormi linistit. Si daca te pomenesti cu unul dintre noi pe la usa – cei 120 de pagubiti (nu de Leontiuc ci de tine, Boc, Morar si toata sleahta portocalie pe care o lingi) sa nu te superi. De asemenea sa nu te surprinda nimic. Din lipsa de bani, oamenii devin stresati si nu se mai pot concentra. Sper ca dormi linistit la noapte.

    Si inca ceva. Nu mai da vina pe Leontiuc. Cand venim noi 100 de oameni la tine la usa, nu stiu ce o sa mai scri. Poate scri in sfarsit despre spaga ceruta, pentru autorizatia de pe Pasteur, apropo Leontiuc e la gratii si are protectie. Fa cumva sa ajungi si tu acolo ca altfel e stresant.

    Pesteuritii


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,526 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: