Pentru ce aşteptam un psiholog sub bradul de Crăciun

Psihologul meu, pe care-l aştept de ceva vreme, trebuia să-mi ofere câteva explicaţii. În afară de un motiv plauzibilă pentru faptul că mă ambiţionez şi acum, după 22 de ani, să lucrez într-un domeniu fără satisfacţii materiale, aveam nevoie de tratamente intensive fără bisturiu, pentru a accepta întârzierea câtorva schimbări brutale în mentalitatea românilor.

Bunăoară nu înţeleg de ce revoluţionarii se încăpăţânează să mai aştepte bani şi nu schimbare de atitudine la emanat, că instrumentiştii din Filarmonică nu suportă aparatele de fotografiat, că premierul nu mai suporta ideea de floare de crin la Cotroceni,  că un clujean a ratat la mustaţă TVR, cu care ne construiam şi noi autostrada prin Transilvania de nord şi ne puneam primarul pe post de crin, că oamenii mai speră inutil dreptate în justiţie fără bani, că pluripartidismul înseamnă mai multă corupţie şi că libertatea de mişcare în UE e condiţionată de malluri şi importuri de alimente.

Că ceea ce colindăm noi iarna nu este autorizat de un consiliu ,mondial, că procesele între rude sunt un rău necesar şi firesc întipărit în genă, indiferent de ţările în care s-au refugiat, că atunci când îţi revin preocupările din tinereţe, respectiv muzica corală, este vreun semn rău care prevesteşte blazarea, că de ce primarul e hăis şi judeţul cea. Şi la ce mai foloseşte legitimaţia de presă, dacă toată lumea spune să te duci la culcare, dacă există sute de publicaţii, în loc de una bună?

Psihologul acela, mai ales dacă dă explicaţii fără taxă de timbru este aşteptat non stop. Deşi mi-e teamă că singura explicaţie rezonabilă va fi că până nu vine FMI şi nu căpătăm un nou raport nefavorabil MCV pe justiţie nu se pot face declaraţii pe această temă. Asta dacă scapă fără să fie taxat şi el, că i-au descoperit şi lui finanţiştii nişte evaziuni şi trebuie să dea şi el înapoi la stat banii pentru consultaţii.

http://www.youtube.com/watch?v=E2tmKyvQ4hg

Advertisements

1 Response to “Pentru ce aşteptam un psiholog sub bradul de Crăciun”


  1. 1 Paul-Sorin Tița 25/12/2013 at 15:38

    Crăciun fericit! :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,526 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: