Cu protestul RMGC în concediu, prin programul Litoralul pentru toţi din Balcani

Septembrie e optim pt concedii în străinătate, de exemplu pe litoralul croat, doar ca drumul e o aventură, dacă nu iei în consideraţie faptul că majoritatea tovarăşilor de drum sunt români, care revin pe tărâmul făgăduinţei.

migratie 5

Am încercat să mă lipesc de o coloană de italieni, care au tuns-o organizat, când cu reducerea TVA la pâine, dar m-au ginit că fac poze fără autorizaţie într-o parcare abuzată în grup şi m-au exilat pe o stâncă sărată de peste lac, să sap un tunel după luminiţă.

lanterna

Am zis să nu se scandalizeze fiică-mea că am lăsat-o să lupte singură acasă cu guvernul şi canadienii pt bijuteriile din aur şi am luat o doză de cianură la tunel, să protestez şi eu ca tot românul, în faţa oglinzii dimineaţa. Sper că nu am luat tricoul invers.
lanterna 2
Tot protestând am adormit năpădit de buruieni şi gânduri. Se făcea că descoperisem un firicel de apă, parcă eram într-un tunel care dădea direct în vamă, într-un lac de cianură. Avea un gust tare sărat otrava aceea. S-a terminat rezerva de bere, cu ce mai stingem arsura din stomac?
lanterna 3
Oare ne ajută vreun jurist? Furtul de fructe din proprietatea privată, fie ele şi exotice, în scop didactic ori marketing, din noile ţări membre, se pedepseşte identic cu producerea de alcool ilegal? Ştie cineva cât din prima tură de tărie se aruncă la a doua fierbere? A mai făcut cineva pălincă din smochine? Că aici stau pe marginea drumului, ca şi corcoduşele la noi, de nu le bagă în seamă nici boschetarii. A strigat unul după noi, că dacă nu avem un cazan să-i împrumutăm şi lui o noapte. Şi nu are alte fructe să le distileze, pe toată uscăciunea de aici, decât măsline, şi alea sunt aşa de amare, că a trebuit să bem toată ţuica şi berea de acasă, să-mi iasă gustul de acreală, de am zis că e cianură curată. Când e sezonul măslinelor? Ducem şi noi acasă un borcan până la sfârşitul săptămânii? Că scumpi mai sunt ţăranii ăştia din ţara de piatră.
lanterna 5
Mi-a spus fiică-mea că păţesc dacă îi iau maşina. A avut dreptate. Am trezit în zori tot cartierul cu alarma, declanşată probabil de la bateria consumată, după o noapte întreagă cu luminile aprinse. La ce bun maşinile germane, care nu te avertizează asupra pericolului? Loganul meu nu ar fi permis niciodată o asemenea tâmpenie. Din păcate, promisiunile asiguratorului că maşina va fi cosmetizată în timp util, după ce a fost şifonată de un agent PPProtect şi un taximetru, care începuseră tatonările încă înainte de scandalurile din Janis, nu au fost respectate. Oare un avocat bun ar putea scoate nişte daune morale de la asigurator pe tema asta?
lanterna 6
Oare se pricepe cineva la pălincă? Din chestia asta se face tequila? Cât or fi costând florile astea de cactus pe piaţa neagră? Smochinele sunt banale aici, sunt ca merele lui Beniuc, florile astea par unicat. E un copac cât casa, doar că înţeapă de numa. Încă nu am terminat de scos ţepii din degete, după şedinţa foto.
cactusi
RIP. Mănânc şi plâng, mănânc. Simt ceva între Labiş şi Vişinescu. Oroare pentru uciderea unui mare număr de suflete şi satisfacţia înşelării senzaţiei de foame. Mai că am uitat că am împins Golful cu bateria descărcată pe tot litoralul şi am alergat mai bine de 5 km pe caniculă, printre cactuşi şi măslini, după o sticlă de vin alb, să respectăm reţeta şi ritualul de sacrificare locale.
lanterna 7
Am vrut sa protestez hotarat si am incercat sa deturnez un convoi de barje, cu alaiul prezidential. A iesit unul cu chelie pe punte si mi-a sugerat sa aman pasnic protestul, ca astazi tricoul verde nu e prea cautat nici de partizanii cianurii si ca oricum el a devenit neutru in chestia aurului.
lanterna 8
Planul era urmatorul. Mă furişam sub cascadă, la ora închiderii, când vigilenţa paznicilor era diminuată. Agitam tricoul cu cianură, iar turiştii oripilaţi anunţau SMURD-ul. Veneau rapid televiziunile şi până să acţioneze trupele speciale, gata protestul live. Ce stat european? Ce supremaţie a legii? Deşi panourile privind interzicerea scăldatului erau la vedere în tot parcul natural, cascada era invadată din toate părţile de turişti. O belgiancă drăguţă mi-a spus că dacă nu reuşesc să rezist singur prin puhoiul de lume, mă ajută să-mi fac o poză pentru memorii. S-a mai dus o tentativă de protest pe apa sâmbetei.
lanterna 9
Am mai făcut-o odată de oaie, degeaba, nu sunt făcut pt proteste. Am ochit un loc promiţător, cu vad şi m-am postat cu tricoul îmbibat de mesaje cu cianură. A venit la mine o tanti cu halat, cizme şi furtun şi mi-a spus că dacă nu mai am bani de bere, să încerc dimineaţa. Că după ce îşi epuizează stocurile, pescarii pleacă să lucreze, că şi eu aş face mai bine să caut un loc de muncă. Şi eu care credeam că e intrarea în cimitir, tocmai eram gata să mă stabilesc aici, un oraş care-şi apreciază locuitorii, chiar dacă nu au realizat nimic. Măcar după ce mor, îi afişează în centrul oraşului, în cel mai circulat loc, la intrarea în piaţa de peşte.
lanterna 10
Au protestat in tacere luni si victimele accidentului din Muntenegru.
lanterna 11
M-a intrebat vamesul, ca de ce sunt trist ca am ajuns acasa? Ca am ratat protestele? Ca am luat tricoul pe dos? I-am raspuns ca nici vorba, inteleg durerile romanilor pt Ionut, cianura, eutanasiere si (ne)calificare la Mondiale, dar eu am probleme mai serioase. Am fost obligat de catre sponsor sa ocolesc sudul tarii, in drumul spre casa, prin Ungaria.
lanterna 12
Advertisements

0 Responses to “Cu protestul RMGC în concediu, prin programul Litoralul pentru toţi din Balcani”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,798 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: