Înalta Curte aprinde luminiţa din tunel stinsă de minerii din fotbal

Judecătorii care l-au trimis după gratii pe Gigi Becali au ignorat o gravă problemă socială pe care decizia lor o vor produce şi nu discutăm de familia sa, unde cea mai mare durere va fi sechestrul asupra bunurilor. Cea mai aspră dilemă creată de magistraţi va fi locul de muncă al ziariştilor de casă, cei care au intoxicat opinia publică în ultimii ani, cu modelul de succes al analfabeţilor infractori ajunşi la putere.

Aceşti fanatici fotbalişti, deghizaţi în condeieri se vor vedea fără obiectul muncii, iar dacă magistraţii nu vor reveni cu precizări, pentru a le permite accesul liber în clubul din Rahova, inaugurat de Năstase, pentru a sorbi fiecare gest înălţător al profetului arestat, vom avea un nou val de proteste.

În ultimii ani nu mai puteai vedea un jurnal de ştiri fără acest personaj grotesc, promovat insistent sub pretextul audienţei, în fapt pentru bani. Un proces moral complet al lui Becali ar trebui să includă şi pe diriguitorii din presă care i-au creat derbedeului aura de luptător.

Pentru jurnaliştii clujeni, contactul cu Becali a fost un şoc. Când a venit la Curtea de Apel din Cluj pentru a încerca să-şi recupereze valiza cu bani cu care a încercat să-i cumpere pe clujeni, a invitat toţi jurnaliştii la masă la hotelul de cinci stele. Nu înţelegea de ce jurnaliştii clujeni nu l-au urmat cu zel, cum era obişnuit acasă.

Condamnarea lui Miron Cosma a fost un prim pas către revenirea la normalitate în această ţară condusă de foştii securişti, deghizaţi în oameni de afaceri şi politicieni, până la cel mai înalt for de decizie. Pasul următor a fost condamnarea lui Adrian Năstase. Dacă Gigi Becali nu ar fi fost condamnat, primii paşi erau inutili.

Problemele create de derbedeii care îşi fac de cap în această ţară nu s-au terminat. Procurorii DNA au început să le strice combinaţiile şi tribunalele s-au umplut de poliţişti amestecaţi în zona afacerilor. Doar procesele aflate pe rol la Curtea de Apel Cluj arată cât este de întins cancerul corupţiei. Dar în momentul în care golanii pe care toţi îi intuiau că nu se supun legilor româneşti şi călătoresc când doresc în alte continente, spre o viaţă dublă luxoasă, pe care şi-au creat-o cu bani furaţi din bugetul de stat, sfidează în continuare instanţele de judecată erau un semnal descurajator nu doar pentru simplii cetăţeni, dar şi pentru magistraţii oneşti.

Condamnarea dispusă luni de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a venit ca un semnal necesar, pentru cei care au în sânge acest mod de viaţă, al corupţiei. Aşa nu mai merge. Cu toată protecţia oferită de politicieni. Dar şi pentru magistraţii din teritoriu, care pot să judece corect procesele pentru care au fost investiţi cu încredere şi speranţă de oamenii simpli, cei care mai cred în dreptate.

Advertisements

0 Responses to “Înalta Curte aprinde luminiţa din tunel stinsă de minerii din fotbal”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,526 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: