Occupy Cluj! Vremea protestelor tinereşti de post

Grupul studenţilor care doresc să înveţe de-a lungul întregii vieţi în capitala culturală a tineretului european a ocupat în mod spontan plaja cu Stuf în clubul subteran din centrul oraşului. Ei au ameninţat că vor debloca tunelurile subterane, dacă nu vor primi bere suficientă pentru a petrece o săptămână altfel.

Până s-au dezmeticit echipele de intervenţie ale SMURD, au fost golite toate butoaiele. Până la reumplerea lor, comitetul de dezbateri a prezentat principaşlele revendicări. La loc de frunte sunt dreptul de a locui şi chefui şi în cartierele de vile, nu doar în garsonierele din blocuri şi posibilitatea de a se prelungi şi în timpul anului programul de călătorie şi distracţie peste ocean.

Studenţii au cerut aducerea la dezbateri a muncitorilor de pe platforma industrială, pentru a negocia preluarea paşnică a puterii şi a serviciilor în subteranele oraşului.

În partea a doua a listei a fost inclusă o singură revendicare, constituirea unei asociaţii de sprijinire a candidaturii capitalei culturale europene, cu clujenii care au eşuat la Bucureşti şi menţinerea procurorului Daniel Morar în sistemul judiciar, alături de Laura Codruţa Kovesi. “Este prea devreme să îl trimită la sanatoriu pe ultimul clujean din zona puterii”, susţin la unison studenţii.

Participanţii la dezbaterile democratice au mai alcătuit un calendar de ocupare a principalelor principalelor moteluri, de pe traseul autostrăzii Transilvania, imediat ce aceasta va fi finalizată.

Advertisements

0 Responses to “Occupy Cluj! Vremea protestelor tinereşti de post”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,526 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: