Careu etern de şeptari scurtcircuitat la păcănele

Reţeta câştigurilor garantate la păcănele a funcţionat unsă două luni

Au învins hazardul cu întrerupătorul

Un sucevean a practicat la Cluj cu succes, la jocurile de noroc, timp de câteva luni, o soluţie originală, care îi permitea să obţină sume de mii de lei pe noapte. Reţeta sa includea un mic grup care acţiona coordonat şi necesita cunoştinţe tehnice.
Mihai Mirel Şimota, un tânăr de 26 de ani din Rădăuţi a venit în urmă cu doi ani la Cluj, unde a dorit să-şi pună în practică cunoştinţele de jocuri de noroc. Pentru a-şi desăvârşi planul, suceveanul a căutat să intre în legătură cu o persoană din interiorul sistemului. A făcut cunoştinţă cu agentul clujean de pază Claudiu Florin Arieşan Lung, angajat al unei firme care deţinea o sală de jocuri. În echipă a fost cooptat încă un membru, Alin Ioan Dondoczi, client obișnuit al cazinourilor, care avea misiunea de a identifica săli de joc cu aparate prietenoase şi angajaţi cooperanţi. Dondoczi a reuşit astfel să intre în legătură cu casieri sau chelneri care lucrau în săli de joc din Cluj. Contra unui comision de câteva sute de lei, aceștia se făceau că nu văd ce se petrece în spatele aparatului.

Careu etern de șeptari

Chelnerul contactat de un membru al echipei dădea semnalul telefonic, când sala se golea de clienţi. Şimota cu Arieşan veneau urgent, de preferință după miezul nopții. Primul acţiona la aparatul indicat, de tip Hot Spot, iar cel de-al doilea stătea de pază. Prin întreruperea succesivă a alimentării cu curent electric, Șimota reușea să obțină în mod repetat aceleași combinații de cinci cifre de 7. Fără martori incomozi care puteau să ia „franciză” după patent. Într-o jumătate de oră, cei doi reuşeau să câştige sume consistente. Se opreau când ajungeau la suma de 10.000 de lei. După comisioanele acordate colaboratorilor interni şi externi, rămâneau cu 70 la sută net din obiectul muncii.

Problema a început pentru echipa strânsă de Şimota, în momentul în care unul dintre patronii păgubiţi a avut curiozitatea să verifice aparatul la care „s-a câştigat mult în timp scurt”. A avut surpriza să constate că aparatul fusese în noaptea precedentă închis și redeschis de aproape 100 de ori. Imediat a dat alarma. La următoarea tentativă de la sala de jocuri Casino Metropolis din Iulius Mall, din noaptea de 12 spre 13 mai 2009, băieţii au fost prinşi în flagrant de procurori şi poliţiştii de la Crima Organizată. Asupra lor a fost descoperită suma de 30.000 de lei şi un dispozitiv electronic suspect.

Pledează nevinovați

Cum le şade bine infractorilor români, aceştia au susţinut tot timpul că sunt nevinovaţi. Şimota a spus cu seninătate că e adevărat că a întrerupt curentul de câteva ori şi că a observat că atunci se câştigă mai bine. „Când opream și porneam curentul dădea mai mulți bani”. A susţinut că nicăieri în regulamentul sălilor de joc nu era interzisă această practică. „Nu scrie niciune că este interzisă oprirea curentului electric”. A cerut să se facă dovada că dispozitivul, „un simplu întrerupător”, ar influența ecranul cu cifre. „În realitate sunt două fire prevăzute cu un întrerupător”. Arieșan a susținut că e nevinovat. Doar se plimba cu Șimota, dar nu s-a apropiat de aparate. A primit bani de la amicul său, dar pentru altceva, nu pentru complicitate.

Firmele nu cooperează

Aici cercetarea judecătorească a intrat în impas. Biroul Român de Metrologie nu este abilitat. Brusc aparatele incriminate nu au mai fost accesibile, din nicio sală de joc. Sub diverse pretexte, patronii au interzis accesul expertului desemnat de instanță cu studiul și  reconstituirea procedurii de câștig contra naturii. După mai multe tentative nereușite de a lua contact personal cu sistemul perpetuum mobile, magistrații au decis că procesul se poate judeca doar folosindu-se de declarațiile de martori. S-a concluzionat că inculpații au violat sistemul. ”Dacă s-a stabilit că inculpatul a acționat asupra aparatului, iar în urma acțiunilor în mod nemijlocit s-a produs o anomalie în funcționarea aparatului, este de prisos, față de stabilirea elementelor constitutive ale infracțiunilor, a explica de ce răspundea anormal aparatul la stimulii electrici coordonați de inculpat”, își motivează judecătorul sentința de condamnare a inculpaților. Magistrații au mai notat că inculpații acționau noaptea în clandestinitate, când au înlăturat hazardul.

Nu se poate așa ceva

Expertul și-a trimis concluziile în instanță, după ce a încercat în repetate rânduri, fără succes, să pătrundă la aparatele buclucașe. Concluziile expertului dezincriminează ăn totalitate acțiunile inculpaților, neputându-se dovedi o relație de influențare între stoparea curentului și acele aparate. „În lipsa posibilităților de a constata faptic modul de realizare a echipamentului pentru jocuri, expertul numit nu este în măsură să afirme cu certitudine  dacă echipamentele pentru jocuri, ca cele utilizate în condițiile cauzei sunt influențate de întreruperea alimentării cu energie electrică și în ce măsură”. Expertul Dorin Isoc a înțepat ușor anchetatorii, aruncând asupra lor vina de a nu fi putut examina mijloacele de luptă ale inculpaților. „Organele de anchetă trebuiau să sigileze aparatele”.

Pedepse diminuate

În faza de recurs a mai avut loc un fenomen curios. Două dintre firmele păgubite, Metropolis Grup și Revital și-au retras pretențiile privind despăgubirile. Magistrații nu au avut de ales și le-au scăzut, la cerere, din nota de plată a inculpaților.
Creierul Șimota și adjunctul Arieșan au primit în final o pedeapsă de câte trei ani de închisoare, investigatorul Dondoczi un an, iar chelnerița Câmpan 6 luni, toate cu suspendare. Din pretențiile inițiale de peste 150.000 de lei despăgubiri, Șimota și Arieșan au rămas după recurs să ramburseze din încasările frauduloase cu 30.000 de lei mai puțin.

Clienți diverși

Printre pacienții tratați de turistul Șimota se regăsesc nume grele în sporturile hazardului de noapte: Metropolis Bistrița, Manhattan Baia Mare, Octicom, Revital Cluj.

Șimota
Îmi plac jocurile de noroc, dar în același timp voiam să ies și în profit.

Advertisements

1 Response to “Careu etern de şeptari scurtcircuitat la păcănele”


  1. 1 Roxxy 17/04/2016 at 17:09

    Daca te joci pe net, nu mai esti inselat:))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categorii

Arhiva

Statistică

  • 26,639 accesări
Advertisements

%d bloggers like this: